Cart
You have no items in your shopping cart
Now 20% discount on many swimming shorts during our PRE SALE. View the articles

Duurzame ondermode: hoe maak je een milieuvriendelijke keuze?

  • Posted on
Duurzame ondermode: hoe maak je een milieuvriendelijke keuze?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook als het gaat om ondermode! Door bewuste keuzes te maken draag je bij aan een beter milieu, zonder concessies te doen aan comfort. Hoe maak je milieuvriendelijkere keuzes bij het kopen van ondermode? Underwear District legt het je uit!

Duurzame materialen

Waarschijnlijk het belangrijkste aspect van duurzame ondermode is het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Denk aan organisch katoen, bamboe, hennep en gerecyclede vezels. Deze materialen hebben aanzienlijk minder impact op het milieu in vergelijking met andere stoffen.

  • Organisch katoen wordt geteeld zonder het gebruik van schadelijke pesticiden.
  • Bamboe is een snelgroeiende plant die weinig water en geen pesticiden nodig heeft.
  • Hennep is een duurzaam gewas dat geen kunstmest vereist en de bodem verbetert.
  • Gerecyclede vezels, zoals gerecycled polyester, verminderen de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Merken die veel met duurzaamheid bezig zijn, zijn bijvoorbeeld Happy Socks en Jack & Jones.

Waterbesparing

De productie van ondermode kan een enorme hoeveelheid water verbruiken. Kies daarom voor merken die zich inzetten voor waterbesparing. Deze merken maken gebruik van waterzuiveringssystemen, verminderen het waterverbruik tijdens het productieproces en streven naar efficiënt gebruik van waterbronnen. Door dit soort merken te ondersteunen, draag je bij aan het behoud van waardevolle waterbronnen.

Recycling en upcycling

Je oude ondermode weggooien? Liever niet! Er zijn veel goede initiatieven die jouw oude ondermode wel kunnen gebruiken. Denk aan goede doelen of merken die recyclingprogramma’s aanbieden. Sommige merken nemen oude ondermode terug en recyclen deze tot nieuwe producten. Je kunt ook creatief zijn en je oude ondermode upcyclen tot iets nieuws. Denk aan poetsdoekjes of haarbanden.

Duurzame ondermode bij Underwear District

Met de groeiende focus op duurzaamheid is het maken van een milieuvriendelijke keuze bij het kopen van ondermode een kleine stap met grote impact. Kies voor duurzame materialen en duurzame merken. Heb je vragen over duurzaamheid omtrent onze merken? Vraag het onze klantenservice!

Sign up for our newsletter!
Be surprised by exclusive discounts and the latest products
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »