Cart
You have no items in your shopping cart

Welke stof ondergoed heb ik nodig?

  • Posted on
Welke stof ondergoed heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar nieuw ondergoed, is het kiezen van de juiste stof van belang voor je comfort. Maar welke stof ondergoed is het beste? Underwear District legt je uit welke verschillende stoffen ondergoed er zijn, zodat jij kunt bepalen welke materialen jou het fijnst lijken.

Katoen

Wat is de beste stof voor ondergoed? Het antwoord hierop is meestal katoen, vanwege zijn ademende eigenschappen en vermogen om irritatie te voorkomen. Het is namelijk hypoallergeen, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid.

Bamboe

Bamboe is super milieuvriendelijk. Het wordt gemaakt van een hernieuwbare bron en heeft een lage impact op het milieu. Bamboe voelt ook nog eens heerlijk zacht aan en heeft natuurlijke vochtafvoerende eigenschappen. Je blijft dus fris en droog. Bovendien helpt bamboe om geurtjes te verminderen en heeft het temperatuurregulerende eigenschappen.

Modal

Modal is een zachte, soepele en luxueuze stof. Ideaal voor wie comfort hoog in het vaandel heeft staan. Het ademt goed en behoudt zijn vorm en kleur, zelfs na meerdere wasbeurten.

Lyocell

Lyocell staat bekend om zijn milieuvriendelijke productieproces. Het biedt een zijdezacht gevoel op de huid, waardoor het perfect is voor gevoelige huidtypes.

Viscose

Voor een licht en soepel gevoel op de huid kies je voor viscose ondergoed. Viscose is ademend materiaal dat comfortabel aanvoelt, vooral bij warm weer. Viscose ondergoed heeft goede vochtafvoerende eigenschappen, waardoor je je de hele dag fris en droog voelt.

Microfiber

Het beste materiaal voor tijdens het sporten is microfiber. Deze stof staat bekend om zijn zachtheid en duurzaamheid. Daarnaast is het vochtafvoerend en heeft het sneldrogende eigenschappen.

Polyester

Als je een actief leven leidt, kan polyester ondergoed fijn zijn. Het droogt namelijk erg snel, wat handig is bij sportieve activiteiten. Wees je er echter wel bewust van dat polyester ondergoed slecht kan zijn voor de huidgezondheid. Het ademt namelijk minder.

Beste stof voor jouw ondergoed

Nu je weet welk ondergoed het beste is voor jou, is het tijd om te bestellen! Bezoek de website van Underwear District en bekijk onze collectie.